projecten

zomerkamp voor kinderen uit het vluchtelingenkamp

Elke zomer organiseren we voor kinderen uit het vluchtelingenkamp Am’ari een creatieve 10-daagse. Hierbij ligt het hoofdaccent op muziek, maar we werken ook met dans beeldende expressie.... Kinderen en jongeren uit deze kampen hebben bijzonder weinig toekomstperspectief. Het onderwijs is er belabberd, de werkloosheid hoog. Zo zitten zij als het ware gevangen in hun kamp, in hun land. Bovendien valt het Israëlisch leger geregeld het kamp binnen en verricht er arrestaties, wat volgens de internationaal afgesloten akkoorden illegaal is.
Meer info is te vinden op https://www.unrwa.org/where-we-work/west-bank/amari-camp.
Dank zij het zomerproject krijgen de kinderen opnieuw zelfrespect, naast de voor hen onvergetelijke ervaring die ze gedurende 10 dagen mogen opdoen. Voor hun ouders is het reuze belangrijk dat zij weten dat er in het Westen ook mensen zijn die hun bestaan erkennen, aan hen denken en hun kinderen steunen.

Bijscholing Palestijnse kleuterleidsters

Liesbeth en Ramadan verzorgd en in samenwerking met de lokale stichting ‘Qatan’ een vierdaagse bijscholing voor kleuterleidsters rond muzikale activiteiten. Er waren 30 juffen en de laatste dag werd met een 60-tal kleuters gewerkt. Een project dat we zeker graag willen herhalen!

                               

 

Muziekschool Ma3na

Ma3na (“met ons”) is een multiculturele muziekschool die vooral wil werken met kansarme en/of vluchtelingenkinderen. Voor leerlingen wiens ouders kunnen aantonen niet over de nodige financiële middelen te beschikken betalen wij het studiegeld. We kopen instrumenten voor hen aan en herstellen die waar nodig. Ma3na heeft vestigingen in Gent.

zie ook www.ma3na.net

volg onze activiteiten ook op Facebook!